Snollebollekes

‘De Nachtegaal van het Zuiden’

Sinds 2014 treedt Kemps op onder zijn artiestennaam Snollebollekes. De act was aanvankelijk bedoeld als carnavalsact, maar al in het eerste jaar werd de act zo populair dat Kemps die zomer al optredens verzorgde aan de Spaanse costa’s als Lloret de mar, Salou en Mallorca. Vanaf 2016 speelt hij ook veelvuldig op grote festivals zoals Dutch Valley, Paaspop, Dreamfields en Matrixx live aan de kade tijdens de Vierdaagsefeesten.

De doorbraak bij het grote publiek kwam in de zomer van 2017 toen Kemps als Snollebollekes zijn nummer ‘Links Rechts’ ten gehore bracht tijdens de huldiging van de Oranjeleeuwinnen die dat jaar het EK Voetbal in eigen land wonnen.

In 2019 stond hij als Snollebollekes tweemaal in een uitverkocht GelreDome. In 2021 staan er zelfs 4 uitverkochte shows in datzelfde stadion op het programma.

Begin 2020 kondigde Kemps zijn eigen festival aan: Totalloss Festival. Binnen no-time was het festival uitverkocht geraakt. Voor 2021 staat daarom een extra festivaldag gepland op zaterdag 4 en zondag 5 september 2021.

Snollebollekes foto’s

INFO / BOEKINGEN