Parijs

Op jonge leeftijd kwam Kemps in aanraking met de nummers van Jacques Brel, gewoon ouderwets via de radio. Omdat hij geen woord Frans sprak kreeg hij van zijn vader een boek met vertalingen van de songteksten van Brel en was meteen verkocht.

In 2010 vertrok hij naar Parijs met een rugzak vol boeken en €1500. Hij nam Franse les en kwam aldaar grootmeesters als Brassens, Gainsbourg, Vian en vele anders op het spoor waardoor zijn interesse in het Franse chanson nog breder werd.

Hij maakte zijn huiswerk op het kerkhof Pére Lachaise waar hij al snel ontdekte dat bij elk van de wel 70.000 grafmonumenten een prachtig verhaal schuil gaat. Als rasechte verhalenverteller ging Kemps weken aan één stuk verhalen verzamelen om deze later te gebruiken als gids. Hij gaf daar rondleidingen langs de graven van Frédéric Chopin, Oscar Wilde, Jim Morrison en Edith Piaf; maar ook Karel Appel en Yves Montand.

Tot eind 2013 zwierf kemps door de lichtstad en over het kerkhof om uiteindelijk “tijdelijk” terug naar Nederland te gaan voor zijn nieuwe feestact.

Rondleidingen

Op zeer exclusieve gelegenheid geeft Kemps nog rondleidingen op Père Lachaise.
Alle beroemdheden komen aan bod.

Waarom ligt Chopin begraven zonder hart? Waarom was de uitvinder van het dranghek een fotograaf? Wie leerde Michael Jackson de Moonwalk? U komt erachter op Cimetière du Père-Lachaise!

Bent u binnenkort in Parijs en geïnteresseerd in een exclusieve rondleiding?
Informeer hier naar de mogelijkheden.

NEEM CONTACT OP